Veelgestelde vragen

Heb je vragen over smaaktest.be of heb je problemen bij het invullen van een vragenlijst? Kijk hieronder of uw vraag ertussen staat.

Indien je nog met een andere vraag zit, kan je ons via deze weg contacteren.

Hoe kan ik deelnemen aan onderzoeken bij smaaktest.be?

Wil je je kandidaat stellen om deel te nemen aan onze testen? Fijn!

1) Registreren

Eerst vragen we je je te registreren op onze website. Klik op 'registreer je nu' op de homepage van smaaktest.be. Je kiest een persoonlijk gebruikersnaam en paswoord. We vragen je ook een aantal persoonlijke gegevens zodat we je enkel die uitnodigingen sturen die voor jou interessant kunnen zijn.

Als je de registratie doorlopen hebt, ontvang je een bevestiging via e-mail. Vanaf dan houden we je via e-mail op de hoogte van onze onderzoeken.

2) Inschrijven na uitnodiging

Ben je reeds geregistreerd en heb je via e-mail een uitnodiging ontvangen waaraan je wil deelnemen?
Klik de link open in de e-mail of klik op 'meld je aan' op de homepage van smaaktest.be met je persoonlijke gebruikersnaam en paswoord. Ga naar ‘mijn uitnodigingen’ en selecteer de uitnodiging die je interesseert. Meestal vragen we je nog een korte vragenlijst in te vullen om na te gaan of je in aanmerking komt voor het onderzoek.

Je kiest zelf in de agenda een moment waarop het jou past. Je ontvangt een bevestiging via e-mail indien we je inschrijving goed hebben ontvangen.


Kunnen verschillende personen via hetzelfde e-mailadres uitnodigingen ontvangen?

Hebben je partner en jij een gezamenlijk e-mailadres? Geen probleem.

Jij en je partner moeten je allebei apart registreren bij smaaktest.be, dit kan met hetzelfde e-mailadres. Wanneer we je een uitnodiging sturen, zal je voor elke persoon een aparte e-mail ontvangen.

Let wel op: Onze uitnodigingen zijn persoonlijk. Wanneer je je wil inschrijven voor een uitnodiging, doe dit dan steeds via je eigen persoonlijke pagina en niet via die van je partner/vriend/collega/...

Waarom vraagt smaaktest.be me bij registratie naar mijn persoonlijke gegevens?

Wanneer je je registreert bij smaaktest.be vragen we je een aantal gegevens door te spelen.

Je e-mailadres hebben we nodig om je uitnodigingen te sturen voor interessante onderzoeken. Je telefoonnummer vragen we om je te kunnen contacteren indien er zich bijvoorbeeld laattijdige wijzigingen voordoen bij een gemaakte afspraak.

Daarnaast vragen we ook een aantal persoonlijke gegevens zoals geslacht, geboortedatum, adres, gezinssamenstelling ea.

Voor elk onderzoek zijn we op zoek naar personen die aan een bepaald profiel voldoen, bv. vrouwen tussen de 45 en 65 jaar. Om je niet onnodig te contacteren voor onderzoeken waarvoor je toch niet in aanmerking zou komen, gebruiken wij deze gegevens om je enkel uit te nodigen voor die onderzoeken die voor jou interessant kunnen zijn.

Je persoonlijke gegevens worden enkel door haystack gebruikt om je uit te nodigen voor onderzoeken. Ze worden nooit aan de opdrachtgever doorgegeven, de verwerking van de testgegevens gebeurt immers volledig anoniem.

haystack zal je gegevens nooit aan derden doorgeven of verkopen.

Meer informatie, lees onze privacy verklaring.

Ik heb een nieuw e-mailadres, wat moet ik doen?

Klik op 'meld je aan' op de homepage van smaaktest.be met je persoonlijke gebruikersnaam en paswoord. Kies 'mijn gegevens' op je persoonlijke pagina en wijzig je e-mailadres. Vanaf nu ontvang je onze uitnodigingen op je nieuwe e-mailadres.

Ik ben mijn paswoord en/of gebruikersnaam kwijt, wat moet ik doen?

Heb je je reeds geregistreerd op smaaktest.be maar weet je je gebruikersnaam en/of paswoord niet meer?

Klik op 'paswoord vergeten' (onder 'meld je aan') op de homepage van smaaktest.be. Je krijgt via e-mail je gebruikersnaam of nieuwe paswoord toegestuurd. Je kan je paswoord opnieuw aanpassen via 'mijn gegevens' op je persoonlijke pagina.

Hoe vaak word ik uitgenodigd?

Afhankelijk van het aantal projecten kan dit variëren van 4 tot 12 onderzoeken per jaar. We proberen iedereen regelmatig de kans te geven om deel te nemen en letten erop dat we niemand overstelpen met uitnodigingen.

Weinig uitnodigingen? Voor elk onderzoek zijn we op zoek naar personen die aan een bepaald profiel voldoen, bv. vrouwen tussen de 45 en 65 jaar. Het is dus mogelijk dat we in bepaalde periodes geen onderzoeken hebben waarvoor je in aanmerking komt. Laat dit je echter niet ontmoedigen, we hebben wat voor iedereen!

Helemaal geen uitnodigingen? Heb je je geregistreerd op smaaktest.be maar nog geen enkele uitnodiging ontvangen? Controleer dan of het door jou opgegeven e-mailadres correct is. Klik op ‘meld je aan’ op de homepage van smaaktest.be met je persoonlijke gebruikersnaam en paswoord. Kies ‘mijn gegevens’ op je persoonlijke pagina en controleer je e-mailadres. Mogelijkerwijs is er een foutje ingeslopen of is het niet up-to-date. Je kan zelf je e-mailadres wijzigen. Indien het probleem blijft aanhouden, stuur dan een mailtje naar info@smaaktest.be.

Is mijn deelname verplicht?

Je bent natuurlijk niet verplicht in te gaan op elke uitnodiging die we je sturen. Wanneer u niet wenst deel te nemen of verhinderd bent op de momenten waarop de test loopt, kan u de e-mail negeren en verwijderen.


Wat gebeurt er met de antwoorden die ik geef tijdens onderzoeken?

Aan de hand van de verzamelde gegevens kan haystack een duidelijk beeld schetsen van de mening van de consumenten over het product, het idee, de communicatie, … van de opdrachtgever. Op basis hiervan kan de opdrachtgever verbeteringen aanbrengen.

De resultaten van de onderzoeken behoren toe aan de opdrachtgever en kunnen we je dus spijtig genoeg niet meegeven.


De antwoorden van alle deelnemers worden anoniem verwerkt. Dit wil zeggen dat de opdrachtgevers nooit jouw persoonlijke gegevens ontvangen. Meer informatie hierover in onze privacy verklaring.

Ik kan op bepaalde dagen/uren geen afspraken maken, terwijl deze tijdstippen in de uitnodiging vermeld werden.

Afhankelijk van het onderzoek kunnen er per sessie één of meerdere personen deelnemen. Wanneer een sessie volzet is, kan je deze niet meer selecteren in de agenda. Je kan dan enkel nog kiezen uit de sessies die nog niet volzet zijn.

Ik krijg een foutmelding bij het inschrijven, bij het maken van afspraken enz

Stuur een e-mail naar info@smaaktest.be met een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van de situatie, zodat we kunnen nagaan wat de oorzaak hiervan kan zijn.


Heb je haystack in het nieuws gezien?

Sinds 1 september vormen Rogil, het bedrijf achter smaaktest.be, en Keystone Network uit Strombeek-Bever samen haystack. Onze nieuwe naam verwijst naar de uitdaging om voor onze klanten de perfecte oplossing te vinden - de naald - temidden van een pak mogelijkheden - de hooiberg. Voor jullie verandert er verder niets, tenzij nog meer en ook andere soorten onderzoeken waaraan jullie kunnen deelnemen!


© 2013 haystack - Research Park Haasrode - Romeinsestraat 4 - 3001 Heverlee - Belgium